Főztem, finomat... Mint mindig, itthonmaradtunk hétvégére és ekkor feladatunk a ház kitakarítása, és főzés magunkra, ezen a hétvégén egy kis mézes-mustáros csirkemell készítését vállaltam fel, és most leírom hogy mi sült ki belőle...
Először is nézzünk be a mélyhűtőbe, és vegyünk ki valami húst, aminek csirke alakja van, miközben ezt kiolvasztjuk keverjünk össze mustárt mézzel és fűszerekkel. Miután kiolvadt, vágjuk le a húst a csontról, és daraboljuk falatnyi darabokra, majd ezeket keverjük össze a mézes-mustáros szósszal. Ezután egy hirtelen ötlet vezérelte öntsünk rá egy kis házi készítésű olajat, majd ezt az egészet tegyük be a sütőbe. Míg sül vegyük rá az öcsénket, hogy végezze el az alsőbbrendű főzési munkálatokat, ami túl egyszerű nekünk, azaz csinálja meg a krumplipürét. Aztán vonuljukn vissza, beszéljünk a ház gazdájával(anyával), és tudjuk meg, hogy ami csirkének nézett ki az valójában nyuszi, és az olaj nem jó, mert valami elromlott a házi sajtolóban, és keserű, na mindegy...
Utána a sütőben sülő, már az olajtól nem is illatos pácolt husira öntsünk egy kis sört, amiről később kiderül, hogy lejárt. Mikor elkészül a husi, kóstoljuk meg, és jöjjünk rá, hogy ez hihetetlenül szar, és ehetetlen, szóval csak a kutya eszik belőle. Mindeközben az öcsénk tökéletesen megcsinálta a krumplipülét, tehát megvan az ebéd: krumplipüré feltuningolva mindazzal amit a hűtőben találunk: sajt, ketchup.
Igen, én így készítem a mézes-mustáros csirkemellet, köszönöm.
Utolsó kommentek